3 sep. 2010

Onverbeterlijk eigenwijs


Kennelijk ben ik vrij vaardig in het inschatten van de politieke realiteit in Nederland. Wat zonder uitzondering voor alle commentatoren als een (mogelijk gespeelde) verrassing komt, zie ik meteen al aankomen. Voor mij is de ontwikkeling die zich voordoet, verre van verrassend, hoewel "rechts Nederland zijn vingers zou aflikken bij wat er reeds op papier stond". Toen op vrijdag, voordat Rutte zich na de denkpauze voor VVD en PVV op het Binnenhof vervoegde, al liet vallen, dat hij zelfs niet wilde toegeven dat er weer onderhandeld zou worden. Dan zit het er niet in, want zulk een stilzwijgen - op de vraag of hij weer ging onderhandelen: "zelfs daarop geef ik geen antwoord" - is veelzeggend. Ik geef toe dat je wel enig gevoel voor nuance moet hebben en dan ben je niet geschikt voor de snelle journalistiek. Daarvoor, voor snelle journalistiek dus, moet je heel traag kunnen denken.
Nog steeds heeft de snelle journalistiek, die de Nederlandse media domineert, niet door, dat iemand, die voor zijn partij slechts 31 van de 150 zetels in de Tweede Kamer bestiert, niet gesteund wordt door het Ganse Nederlandse Volk.
Alleen iemand die 150 zetels bestiert, wordt gesteund door het Ganse Nederlandse Volk en dat hebben we nog nooit meegemaakt bij vrije verkiezingen, waarbij het niet wemelt van de buitenlandse waarnemers. Zelfs als er maar één kandidaat is, hebben we nog nooit een score van 100% gezien. Nou ja, laten we er geen doekjes omwinden, als het Ganse Nederlandse Volk werkelijk wil dat Mark Rutte onze volgende premier wordt, dan is er massaal fraude gepleegd bij de verkiezingen. Dan zou ik de enige zijn geweest die op GroenLinks gestemd heeft en is het mij niet gelukt Femke Halsema ertoe te bewegen op zichzelf of een geestverwant te stemmen. Ik vrees echter dat er verkiezingsfraude wordt gepleegd door het voor te stellen alsof Mark Rutte gesteund wordt door het Ganse Nederlandse Volk of, zoals ook wel gesteld wordt, het hele volk. Volgens de media is Rutte nog steeds de beoogd premier, maar volgens de wet is slechts een minderheid van 31 Kamerleden het daarmee eens, zolang de overige volksvertegenwoordigers zich niet bij de VVD hebben gevoegd, wat in principe mogelijk is. Heel veel eerlijker is dhr. Wilders die zichzelf nu terecht opwerpt als de oppositieleider.
Inmiddels is in de peilingen van De Hond de PVV de grootste partij met 11 zetels winst, verliest de PvdA net zoveel als D66 en GroenLinks winnen en is de VVD kleiner dan de PvdA. Maar aangezien dit niet door verkiezingen bevestigd wordt, hoeven we daar geen rekening mee te houden. Ik geef het alleen aan om de verdeling onder het Nederlandse volk weer te geven. Er is geen sprake van eensgezindheid en toch moet ik nog opboksen tegen de grote media die geen duimbreed wijken in hun onwankelbare stelligheid dat zonder enige uitzondering iedereen op Mark Rutte gestemd heeft, doodsbenauwd als ze zijn om tot de "linkse kerk" gerekend te worden in een tijd dat het Ganse Nederlandse Volk geacht wordt te vinden dat in de publieke omroep en andere media slechts plaats is voor puur fascistische propaganda. Eén volk, één stem en een premier die regeert naar de aanwijzingen van dhr. Wilders. Dát is het beeld dat ons door de strot geduwd wordt en wie dat niet steunt moet voor z'n hachje vrezen.
Nou goed, wat is er tegen een minderheidskabinet van uitsluitend Wilders volgende VVD-ers zolang dat kabinet door het Ganse Nederlandse Volk gesteund wordt? Daar is tegen, dat die situatie geen steun vindt in de feiten van het verkiezingsresultaat. Het zou dus eerst moeten blijken in nieuwe verkiezingen, maar nieuwe verkiezingen worden niet gehouden, omdat het resultaat dient te voldoen aan het beeld dat de media, al dan niet gedwongen door vreemde machten, wensen te scheppen. In Nederland, waar de democratie nog niet is afgeschaft, zijn we eraan gewend om te stemmen naar ons eigen gevoel en inzicht. Ook als de bevolking werkelijk wettelijk verplicht is om op Wilders of Rutte te stemmen, wil ik dat eerst zien, voordat ik het geloof en dan doe ik dat nóg niet, zelfs niet als daarop de doodstraf staat.
Je moet een beetje eigenwijs zijn, nietwaar?
Nu Wilders oppositieleider is geworden en Verhagen is weggestuurd is er geen andere mogelijkheid meer volgens de media dan dat de VVD alleen gaat regeren en dus rekent men erop dat Mark Rutte meteen een regeringsverklaring kan gaan schrijven. Dat is uiteraard onzin, want wat de VVD wil stond al voor de verkiezingen op het Internet. Het Ganse Nederlandse Volk heeft dat kunnen lezen en volgens de media is dat wat het Ganse Nederlandse Volk wil. Het is mij werkelijk een raadsel waarom het Ganse Nederlandse Volk dan toch voor twee derde meerderheid op andere partijen heeft gestemd. Ikzelf, bijvoorbeeld, heb GroenLinks gestemd omdat iok met huin voorgestelde beleid meer overeenkomsten dan verschillen heb. Ik had de stellige indruk dat dit in een proces van vrije verkiezingen ook precies de bedoeling is, maar nu blijkt dat een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid te zijn en ik moet nog maar afwachten hoe dat juridisch uitpakt. De meeste mensen hebben natuurlijk stiekem op een andere partij dan de VVD gestemd of ze hebben braaf de Nationaal Socialistiche Beweging van dhr. Wilders gesteund. Ik ben ontzettend benieuwd naar welk land ik nu word uitgewezen. Ik hoop dat het niet Israël maar Engeland zal worden, want ik spreek de taal en in het zuidwestelijke puntje wonen leuke mensen, die gewoon een haas uit het gras trekken, het de strot doorbijten en dan vriendelijk vragen of je ook een stukje wilt. Het aardige is ook dat niet het Ganse Britse Volk etnisch geregistreerd wil worden. Het is daar, net als in Israël, heel gewoon om eigenwijs te zijn en je stemt er op een persoon, niet op een partij of beweging.
Het Nederlandse systeem, waarbij er geen man overboord is als de lijsttrekker onder de bus komt, vind ik wel beter, maar dat geldt dus niet meer.
Jammer.
Ik had graag gezien dat mijn stem óók telt en volgens mij vindt onze geliefde vorstin dat ook prima. Maar als Rutte dus niet de volgende premier wordt, in weerwil van het Ganse Nederlandse Volk dat niks anders wil volgens de media, dan komt dat omdat ik persoonlijk - en kennelijk als vergeten enige - het er niet mee eens ben en dat ik de eigenwijze mening ben toegedaan dat ook andere partijen samen een regering met een meerderheid in de Tweede Kamer kunnen vormen.

Geen opmerkingen: