31 mei 2010

Goed werk van de Israëlisch marine


Hoe mensen het in hun hoofd halen om zo'n bloeddorstige en gewelddadige organisatie als Hamas te gaan helpen, is mij een raadsel, temeer daar Hamas in de Gaza-strip reeds alle andersdenkenden heeft uitgeroeid en verjaagd. Het doel is eerst alle joden en andersdenkenden te vermoorden om vervolgens de hele wereldbevolking af te slachten of te onderwerpen. Dat lijkt me geen doel waar een fatsoenlijk mens achter kan staan.
Wellicht bestaan er nog misverstanden over de doelstellingen van Hamas dus dat moeten ze dan maar eens nalezen in het Charter van Hamas zelf.
Zie? Dat zijn geen onschuldige lievelingetjes, nietwaar?
Nu wil het geval dat een regering altijd verplicht is de eigen bevolking te verdedigen en te beschermen. Vandaar dat er controle is op alles wat er de Gaza-strip in- en uitgaat en ze laten echt wel voldoende door want in de winkels en op de markten is alles te koop wat een vredelievend mens nodig heeft. Zo'n hulp-konvooi is dus alleen nodig om in te voeren wat verboden is en uiteraard is alles verboden wat de Israëlische bevolking kan schaden en bedreigen. Maar het verdedigen van je eigen volk schijnt tegenwoordig iets te zijn waar veel landen heel anders over denken. Zich door het bloed der joden een weg banen naar Libanon en verenigd nmet de Turken de Bosporus over steken om het Europese continent te ontvolken en dan via Rusland naar Azië, niets wat ademt in leven latend.
Nou, voorlopig gaat dat dus niet door, dankzij de Israëlisch marine.
Verscheidene Europese landen, waaronder Nederland en Frankrijk, zeiden geschokt te zijn. Duitsland sprak van een „disproportionele” actie. In Istanbul probeerden betogers het Israëlische consulaat te bestormen.

De commando’s kwamen volgens Israëls defensie vroeg in de ochtend in actie toen de schepen nog 130 tot 150 kilometer uit de kust van de Gazastrook waren. Israëlische woordvoerders zeiden dat de activisten het geweld hadden ontketend door „met extreem geweld” verzet te bieden. Zij zeiden dat activisten hadden geschoten. Een woordvoerder van een van de organisatoren, de Free Gaza Movement, noemde de beschuldiging dat de activisten hadden geschoten „klinkklare onzin”. „We waren ongewapend”, zei hij. Beelden op de Turkse tv tonen hoe commando’s landen en slaags raken met activisten. Ook zijn er beelden te zien van commando’s die schieten.


Tja, terroristen gebruiken hun wapens nooit? Die hadden ze in ieder geval bij zich en dat is niet om Israëlisch mariniers en commando's alleen maar wat bang te maken. Trouwens, je moet die lui helemaal niet hun gang laten gaan en dat is uiteraard wel de bedoeling van die Free Gaza Movement.