3 sep. 2010

Bloed aan de paalToen oud-partijleider Bolkenstein mede het burgerinitiatief "Uit Vrije Wil" lanceerde, kon hij niet bevroeden dat zijn VVD zich daar in haar geheel tegen zou verklaren.
't Kan verkeren.
Het voorstel behelst de wettelijke mogelijkheid tot euthanasie, ook als er van langdurig en ondraaglijk lijden geen sprake is. Het aantal mensen dat een snelle dood zoekt door van daken te springen of zich voor een trein te werpen zou dan afnemen. Dat bespaart een hoop overlast, nietwaar? Sinds de verkiezingen bestaat er een Kamermeerderheid voor zo'n wetsvoorstel, maar als de VVD haar steun onthoudt, vervalt die.
De SGP-fractie gaat gedoogsteun geven aan een regeringspolitiek van PVV, VVD en CDA, dat was al toegezegd maar nieuw rechts wil oud rechts ook echt blij maken met een sjiek cadeautje zodat er een moratorium komt op maatregelen op medisch-ethisch terrein.
Je zou kunnen verwachten dat de gehele gezondheidszorg dan verboden zou worden, maar dat schijnt toch wel mee te vallen, al is de bedoeling ernstig genoeg.
Voor de SGP is het een gruwel in hun ogen, dat steeds minder mensen sterven door een open benadering van medisch-ethische en seksuele kwesties en zij betonen zich furieuze tegenstanders van het bestrijden of voorkomen van tot nu toe ongeneeslijke ziektes, onder meer door de veelbelovende ontwikkeling van het stamcel-onderzoek.
Wereldvreemde idee├źn, zou je zeggen, maar daar laat de SGP zich juist op voorstaan. Niet alleen dient het aantal abortussen drastisch te worden verhoogd, zoals dat in alle landen gebruikelijk is waar abortus taboe is, ook dienen abortussen weer met breinaalden of kleerhangers illegaal in vieze schuurtjes plaats te vinden, om het aantal sterfgevallen door complicaties te verveelvoudigen en het beroep van "engeltjesmakers" in ere te herstellen. Alles is beter dan een gebrek aan wanhoop, dood en verderf, want dat doet het verlangen naar een stil en gerust leven in de eeuwige zaligheid toenemen. Zodoende gaan de mensen dan weer naar de kerk en stemmen er daarom meer mensen op de SGP.
Dat is het idee.
De in fundamentalistische kringen heersende islamofobie stond bij voorbaat al garant voor steun aan de Nationaal Socialistische Beweging van dhr. Wilders, hoewel men verder wil gaan dan de geblondeerde schijtluis met homofobie en de SGP het uitroeien van de "moordenaars van Christus" ook graag zou hervatten. Maar je kunt niet alles hebben. Dus het moratorium op maatregelen op medisch-ethisch terrein is eigenlijk maar een troostprijs. Er zullen zeker mensen onnodig sterven door dit beleid en het aantal zelfmoorden zal niet afnemen, zoals anderszins te verwachten zou zijn geweest.
In de VS gaan Christelijk fundamentalisme en ongelimiteerde moordzucht al veel langer hand-in-hand.
Denk nu niet dat wij achter lopen, want zij gaan domweg de andere kant op, terug naar de donkerste middeleeuwen inclusief heksenjacht, bezweringen en het afkeuren en uitbannen van wetenschap. "Wie gelooft dat E=MC², houdt op met Bijbellezen", beweert men.
Kennelijk maakt deze opvatting snel school in conservatieve kring en gooit de hierdoor zeer verontruste VVD het roer nu snel om.

Geen opmerkingen: