4 sep. 2010

Pasop Job!

Hans Hillen
Bij TROS Kamerbreed zaten Hans Hillen (CDA), Hero Brinkman (PVV) en Job Cohen (PvdA) wat na te lubberen over de afgesloten periode van het groot en vermakelijk formatiespel. Hartstikke leuk natuurlijk, maar voor ons allen weinig relevant, omdat men zich nog steeds niet kan voorstellen, dat er een andere regeringsmeerderheid kan zijn dan met de VVD. Brinkman sluit een kabinet van extreem rechts met ultra rechts nog steeds niet uit, maar geeft op geen enkele manier aan hoe de PVV en de VVD nog samen daarbij betrokken kunnen zijn. Een militaire coup?
Een andere mogelijkheid is er niet.
Het Ganse Nederlandse Volk vraagt zich in uiterste verbijstering af hoe deze eeuw nog te kunnen doorkomen zonder een kabinet-Rutte, maar hoe dat dan moet, tja, het gebruik van militair geweld zal dan wel nodig zijn. Langs democratische weg lukt het niet. Dat is uitputtend geprobeerd en nu gaat Mark Rutte de politiek zijn wil opleggen, geen overleg, maar gewoon slikken of stikken en zo hier en daar zal er iemand moeten worden gedood, want het land moet rechts geregeerd worden, ook als er geen democratische meerderheid voor is. Of eigenlijk moet voorkomen worden dat de democratische weg bewandelt wordt, want dat zou beslist niet rechts genoeg zijn, om ons land รก la Afghanistan naar de verdommenis te helpen. Kijk, wij zijn Nederland, een verdomd klein zielig pestpleurispokkelandje, dat door geile moslims overlopen wordt en dat moet nu maar eens afgelopen zijn. Naar de hel ermee.
Ik ben het er niet mee eens, maar als er geschoten wordt, houd ik me heel rustig. Het volk heeft meer aan een levende held dan aan een dode. Voorlopig zie je mij dus niet meer op een dak lopen.
Hero Brinkman vindt dat het politiekorps van onwelgevallige elementen gezuiverd moet worden. Het Ganse Nederlandse Volk ziet natuurlijk liever dat de politie geheel in lijn met de Nationaal Socialistische Beweging door de straat marcheert en toegegeven, als een korpschef gaat roepen dat de PVV fascistisch is, dan zit ze fout. De PVV zou best fascistisch kunnen of willen zijn, lijkt er ook wel wat op, maar ze weten tegenwoordig niet meer hoe dat moet. Brinkman zelf is al helemaal de weg kwijt, want die wil de beweging zelfs ombouwen tot een echte partij met democratische besluitvorming en zo. Krijg je dus hetzelfde gebrek aan discipline als in het CDA.

Goed, nu gaat Rutte dus een regeringsverklaring schrijven en dan begrijp ik Cohen niet meer als die Rutte daarbij wil helpen. Het heeft er veel van weg dat Job liever achter Mark aanloopt dan dat hij met Roemer, Halsema en Pechtold gaat onderhandelen, waar het CDA dan bij kan aanschuiven zodrta ze zich van die roomse brokkenmaker ontdaan hebben en zo was het niet door Cohen voorgesteld in de campagne. Als Rutte niet naar de wapens grijpt, staat hij straks in zijn hemd met die velletjes papier, waar verder niemand een handtekening op wil zetten. Ik vind niet, dat alles wat slecht is voor een ander, wel goed moet zijn voor jezelf. Maar als het om tegenstanders gaat, wordt dat anders. Rechts laten doorgaan tot ze erbij neervallen, is natuurlijk prima en heel educatief voor het Ganse Nederlandse Volk, maar dan moet je niet aan stervensbegeleiding gaan doen, want dan wordt een aardige man als Job Cohen zelf ook verdrietig en ziet hij eruit als een verliezer. Wat verwacht de kiezer daar dan nog van? Daar moet je mee uitkijken in de politiek.
Je moet Rutte dus op z'n dooie eentje op z'n bek laten vallen en dan pas naar voren treden om als reserve kampioen krachtig orde op zaken te zetten.
Cohen had dus helemaal niet met Brinkman en Hillen bij TROS kamerbreed moeten zitten.

Geen opmerkingen: