13 mrt. 2008

Twee Maatjes gemeten met Twee Maten


Je hebt prostitutieklant Eliot Spitzer, gouverneur van New York, een voormalige boevenvanger van topformaat die ook prostitutienetwerken oprolde, maar betrapt en afgetreden. Spitzer was superdelegate van de Democratische Partij, steunde Hillary Clinton, was een liberaal en hij deed natuurlijk ook mee met de fondswerving voor de verkiezingen. Zijn carrière is ten einde.
Nu gaan die Republikeinen van het National Republican Congressional Committee (NRCC) tot in den treure doorzeuren over die perfide Democraten, die zo infaam zijn, geld aan te nemen, dat door toedoen van de uiterst laakbare Spitzer is binnengekomen. Foei, foei, foei!
Dan moet je ook maar eens trammelant gaan schoppen over een zekere senator David Vitter, een vrome Republikein, een herboren christen, een actief fondswerver, die eveneens diep, zeer diep tot dezelfde zonde vervallen was, ja, de vreselijke zonde der prostitutie, maar ook betrapt werd, excuses aanbood en, na zijn ontstellende bekentenis en vrome bekeringsspeech, een staande ovatie kreeg van zijn Republikeinse collega’s en in zijn functie aanbleef. En ze nemen graag geld via hem aan voor de verkiezingscampagne.
Nu vindt een naar links neigende groep, Citizens for Responsibility and Ethics in Washington, de CREW, bij monde van haar directeur Melanie Sloan, dat niet helemaal correct.
"Both men were soliciting prostitutes," she says flatly. But Vitter "received a standing ovation" from his Senate Republican colleagues after his transgressions were reported. "It's hypocrisy," Sloan says. Saying "what's good for the goose is good for the gander," CREW pointed out six GOP House members who took money from Vitter in the 2006 election cycle and suggested they return the money, just as one House Democratic member and another Democratic House candidate gave up their donations from Spitzer this week.
One GOP member who took Vitter cash, retiring eight-term Rep. Deborah Pryce (R-Ohio), tells CREW: fuhgeddaboutit!
"No, we're not giving the money back," Pryce spokesman Rob Nichols told us. "We spent it a long time ago."

Ook de NRCC piekert er niet over de $25.000 die ze van Vitter kregen terug te storten.
Het punt is natuurlijk, dat de zonden van Vitter allang vergeven zijn, want hij is een zeer vroom gelovige en voor hem is Christus aan het kruis gestorven, tot een volkomen verzoening van al zijn zonden, snap je? Om druk uit te oefenen op House kandidaat voor New York, Erik Massa, publiceerde de NRCC drie foto’s van hem samen met Spitzer, respectievelijk met de teksten “trust”, “integrity”, “respect”. Eric Massa retourneerde het geld.
Massa neemt het op tegen de Republikein Randy Kuhl en Massa verbindend met een door het seksschandaal geteisterde Spitzer is verzachtend voor Kuhl die ook niet ver is van een eigen schandaal. Zijn scheidingsdossier lekte stom toevallig enkele weken voor een verkiezing uit en daar stond door zijn vrouw zwart op wit geschreven, dat Kuhl op een gegeven moment niet één maar twee vuurwapens tijdens een diner op haar richtte en dreigde haar dood te schieten. Nou ja, zeggen Republikeinen dan, daar zijn vuurwapens toch voor? It’s a free country!
Het zijn rare jongens, die GOP-ers.

Geen opmerkingen: