29 mrt. 2008

Koste Wat Het Kost

In alle redelijkheid is niet meer te verwachten dat Hillary Clinton meer gedelegeerden in de voorverkiezingen wint dan Barack Obama. Onmogelijk is het niet. Dan zijn er twee scenario's.
De eerste is, dat Barack Obama volkomen onmogelijk en onverkiesbaar gemaakt wordt. Een krachtige poging is het uitspelen van de rassenkwestie, enerzijds ondersteund door video's, waarin een vroegere dominee van Obama's christelijke kerk anti-Amerikaanse vervloekingen debiteert, onder verwijzing naar de Amerikaanse rassendiscriminatie en het slavernijverleden en anderzijds door steeds meer mensen ervan te overtuigen, dat Barack Obama in het geheim een militante fundamentalistische moslim is. Dat is natuurlijk niet netjes, maar ja, er staat veel op het spel, veel meer dan het belang van de USA en heel veel meer dan het belang van de Democratische Partij. De nominatie van Hillary Clinton staat op het spel en dat is zelfs belangrijker dan de wederkomst van Christus, dus dan moet er even grof op de man gespeeld worden.
De andere optie is, dat de partij-elite massaal het tekort aan kiezersstemmen van Hillary Clinton opvangt, door haar aan een nipte overwinning te helpen in het aantal gedelegeerden op de Democratische Conventie. Dat zou de meerderheid der kiezers die hun stem aan Obama gegeven hebben buitenspel zetten, maar volgens Clinton is dat terecht.
Ten eerste, omdat Obama het goed doet in de caucusses en dat mag volgens Clinton niet meetellen.
Ten tweede, omdat Clinton in de staten Florida en Michigan, die gediskwalificeerd zijn wegens overtreding van de regels, veel stemmen heeft gekregen die niet meetellen en dat moet nu worden veranderd.
Ten derde, omdat Obama veel nieuwe en onafhankelijke kiezers heeft aangetrokken, die dus (nog) niet de kern van de partij vormen. Dat telt ook niet, volgens Clinton.
Ten vierde zegt Clinton de grootste staten gewonnen te hebben - Michigan en Florida meerekenend, maar ook Texas, omdat Obama daar won door zijn vooorsprong in de caucusses. De kleinere staten die Barack Obama gewonnen heeft, zijn volgens Hillary Clinton niet zo belangrijk en tellen dus ook niet mee.
Ten zesde heeft Barack Obama volgens Clinton veel zwarte stemmen aangetrokken, omdat hij zelf African-American is en dat mag je niet meetellen, omdat het racistische overwegingen zijn. Een zwarte stem is pas niet racistisch, als een zwarte op een blanke stemt, snap je?
Dit soort argumenten passen in het beeld dat Hillary Clinton over democratie heeft en dat is al een heel apart onderwerp. Je hebt dus goede kiezers en slechte kiezers. De goede hebben allemaal op Hillary gestemd en de slechte - die je niet zou moeten meetellen - allemaal op Barack. Dat begrijpt het Amerikaanse volk ook wel, denkt Clinton en daarom heeft Barack Obama geen kans om het bij de algemene verkiezingen te winnen van de Republikein John McCain. Het zwaartepunt van de verkiezingen ligt dan bij de Republikeinen - de polls wijzen dat ook uit bij Clinton tegen McCain - en die hebben nog meer bezwaren tegen een zwarte president, dan de Democraten. Nee, de enige kans om iets te winnen, die Obama heeft, is als Vice-president achter de eerste vrouwelijke president van de USA in de geschiedenis, Hillary Diane Rodham Clinton. Dan kan hij het later nog eens proberen, als hij iets van Clinton heeft bijgeleerd. Hij is per slot nog jong en erg onervaren.
Er was nog een derde scenario denkbaar geweest door de diskwalificatie van Florida en Michigan op te heffen, tijdens het spel de spelregels veranderen in staten waar Barack Obama geen campagne heeft kunnen voeren en waar Clinton door haar naamsbekendheid gewonnen heeft, terwijl in Michigan Barck Obama niet eens op de lijst stond. Die optie is inmiddels definitief afgeserveerd.
Het is nu dus zaak, om Barack Obama tot de grond toe af te breken, zodat Hillary de Democratische kandidaat wordt. Volstrekt duidelijk is, dat dit een fatale scheuring in de Democratische Partij teweeg zal brengen en dat Hillary - zoals ze zelf ook weet - geen schijn van kans heeft om van McCain te winnen, tenzij het hele Amerikaanse volk Hillary Clinton gaat zien als de redder des vaderlands, wegens de manier waarop zij de USA heeft weten te behoeden voor de ramp van een zwarte president die in feite onderdeel van Al Quaida uitmaakt en door Osama bin Laden wordt aangestuurd. Obama en Osama, dat scheelt maar één lettertje, hè? Zijn tweede voornaam is trouwens Hoesein. Dat zegt toch al genoeg?
Question: Do You think that Barack Hoesein Obama is a muslim?
Hillary: As far as I know, no.

O, ze weet dat dus niet zeker?
Er is dus bij collega senator en partijgenoot Hillary Clinton niets bekend, waardoor je met zekerheid kunt aannemen dat Barck Obama christen is? Als je Hillary Clinton vertrouwt dan is dat verdacht, nietwaar?
Het zou dus best waar kunnen zijn, dat Barack Obama moslim is en dat hij dit geheim houdt, is nog meer verdacht, maar 14% van de Republikeinen en 10% van de Democraten weet het al: hij doet zich voor als een christen, maar hij is in werkelijkheid een moslim.
Dat heeft Hillary niet gezegd, want dat kan ze aan anderen overlaten en als ze dat wel gezegd zou hebben, zou ze om zo'n pertinente leugen worden afgeslacht. Ook de rassenkwestie laat ze geheel aan haar getrouwe achterban over. Desnoods neemt ze daar zelfs wat halfslachtig afstand van, als maar steeds meer mensen gaan denken dat er aan Barack Obama iets grondig mis is, terwijl Hillary Clinton gewend is om routineus met presidentiële macht beslissingen te nemen en het lot der wereld - met groot gevaar voor haar eigen leven en dat van haar dochter - te besturen.
Dan vraagt Pointer zich af, waarom de Republikeinen zo graag willen dat Clinton de Democratische kandidaat wordt, zodat ze - nu de kandidatuur van McCain toch al vast staat - hun partijgenoten aanraden in de Democratische voorverkiezingen op Hillary te stemmen. Maar die vraag is retorisch, want Pointer weet het al: Dan zou McCain het heel wat makkelijker hebben, dan tegen Obama, wat volgens de polls ook de inschatting van de meeste Amerikanen is. Mocht Barack Obama dan toch nog de Democratische kandidaat worden, dan heeft Hillary Clinton alvast het voorbereidende vuile sloopwerk voor de Republikeinen opgeknapt en McCain heeft dan nog schone handen. Hillary smaakt dan het genoegen dat door haar toedoen haar Democratische rivaal niet met de eindoverwinning aan de haal gaat.
Dan spreekt de meest invloedrijke vrouw in de democratische Partij, Madam Speaker of the House, Nancy Pelosi, zich uit over haar standpunt, dat de vrije supergedelegeerden op de Democratische Conventie de stemming van de meeste kiezers moeten volgen. Dat is het meest voor de hand liggende en meest redelijk standpunt, maar een streep door de rekening van Hillary Clinton.
Hillary heeft haar antwoord klaar en een flinke groep van de grootste Democratische geldschieters dreigt geen geld meer beschikbaar te stellen, als de kandidatuur niet in het voordeel van Hillary Clinton wordt beslist. Dat gaat heel netjes, door ongerustheid uit te spreken over de gang van zaken, maar ja, daar zit natuurlijk een bedoeling achter, al wordt die niet zo expliciet gesteld. Aangezien Clinton wel en Obama niet contacten met deze groep heeft, is de bedoeling duidelijk genoeg.
Mary Ann Akers schijft in de Washington Post:
Indirectly responding to a threat made by top fundraisers for Sen. Hillary Rodham Clinton's campaign, House Speaker Nancy Pelosi pledged Friday to "do whatever it takes to protect" Democratic House candidates from falling victim to the exceedingly nasty and protracted Democratic presidential primary.
"We can't allow the tension and pressures of a spirited Presidential contest to spill over and harm hard-working Democratic candidates running to strengthen our Democratic majority in the House," Pelosi wrote in an e-mail sent to a vast list of Democratic donors and supporters. "I will do whatever it takes to protect our candidates and make sure their campaigns to drive change forward don't skip a beat."
And Pelosi urged potential donors to make a contribution to the Democratic Congressional Campaign Committee before the March 31st deadline for the current fundraising quarter.
Her appeal comes two days after a group of 20 Clinton backers sent a letter to Pelosi chastising her public position that superdelegates should support the will of the people -- in other words, vote for the candidate with the most pledged delegates.
The Clinton donors also implicitly raised the possibility that they would withhold donations to the DCCC unless Pelosi changes her tune on superdelegates.
"We have been strong supporters of the DCCC," the group wrote in its letter to Pelosi. "We therefore urge you to clarify your position on super-delegates and reflect in your comments a more open view to the optional independent actions of each of the delegates at the National Convention in August."

Hier speelt dus de gedachte mee, dat de Democratische kandidatuur mogelijk te koop is en dat het hoogste bod wordt uitgebracht door Hillary Clinton. Je kunt het altijd proberen, nietwaar? Maar dat zegt ook meer, namelijk dat het Hillary niet om het presidentschap gaat, maar slechts om de Democratische nominatie, want Amerikanen kiezen natuurlijk geen president die de Democratische nominatie gekocht heeft, tegen de wil van de meeste stemmen in de voorverkiezingen in. Het is dus puur een kwestie van gezichtsverlies. Hillary was meteen al de gedoodverfde kandidaat van de partij-elite, een kandidaat die niet verliezen kon. Daarin heeft men zich vergist, wat tot gezichtsverlieds leidt, tenzij men een kunstje uithaalt, om de kiezers buitenspel te zetten. Tja, zonder tegenstand van Barack Obama zou Hillary Clinton tegen een zeer conservatieve Republikeinse kandidaat als Romney of Huckabee een goede kans gehad hebben, maar John McCain is uit een ander hout gesneden, doch een onverwachte tegenstander, die het uit geldgebrek in 2007 al bijna had opgegeven en hij is vooral een resultaat van het ongenoegen over George W. Bush.
Toch zou Hillary Clnton met Barack Obama als vice-president nog wel een goede kans maken, als de klok een maand teruggedraaid kon worden, toen dit voor het eerst ter sprake kwam. Obama wees dat resoluut af. Het kan voor iemand met ambitie niet goed zijn om vice-president achter Hillary Clinton te worden, want je hebt onvermijdelijk Bill Clinton erbij en dan komt er bonje van, als je ook iets te vertellen wilt hebben. Bovendien regent het schandalen rond de Clintons en daar word je dan ook door getekend. Maar om op die manier het Witte Huis voor de Democraten te verwerven, ja, dat was een goede mogelijkheid en dan moet je er verder maar niet over nadenken. Dat hoeft ook niet, want daar heeft Bill Clinton zijn mensen voor, grote denkers die zich met de naam Clinton laten benoemen:
Obama IS a racist!! He and his "pastor" want to kill Jews, whites, and Hispanics. That disqualifies him for the job of leader of the US. I and every Democrat I know would never vote for a person with RACIST views!
Posted by: CLINTON08 | March 28, 2008 05:50 PM

Pointer heeft het gevoel dat Nancy Pelosi weer wat meer naar de positie van het Vice-presidentschap achter Obama als President schuift. Dan gaan de Republikeinen met John McCain heel droevige verkiezingen tegemoet en dat is voor iedereen, zelfs voor de Clintons het beste.

Geen opmerkingen: