26 jul. 2010

Nieuw Rechts (PVV+VVD): De Amerikaanse variant


Als we schrijven 2008 in het heetst van de campagne voor het presidentschap van de VS komt de Republikeinse kandidaat John McCain op een jaarlijks feestje van motor fetisjisten, waar hij zijn 64-jarige vrouw Cindy aanbiedt om kansrijk mee te doen met de miss-topless verkiezingen en zo de eerste first lady te worden die ooit zo'n contest gewonnen heeft. Ze zou ook de eerste First Lady zijn geworden die als drugsverslaafde is veroordeeld wegens het verduisteren van drugs uit de voorraden van een hulporganisatie die ze mede bestuurde. Maar er moet ook serieuze taal gesproken worden en dan gaat het natuurlijk over Irak volledig onderwerpen Iran platbombarderen en de "grens tussen Afghanistan en Irak" beveiligen. (Heeft iemand enig idee waar deze grens dan ligt?) Vervolgens komt er een tirade tegen Europa dat volgens hem volledig communistisch geregeerd wordt (een verzorgingsstaat is volgens hem communistisch) en hij besluit met de conclusie dat Europa nog steeds Amerika's aartsvijand is en dat hij de wet die het de president vergunt om zonder voorafgaande toestemming van het Congress Europa binnen te vallen zal handhaven. Deze wet is onder Bush43 aangenomen toen het Internationaal Gerechtshof in Den Haag gevestigd werd en was bedoeld om eventuele voorgeleide Amerikanen met militair geweld te bevrijden om zo te voorkomen dat ze berecht zouden worden, bijvoorbeeld voor oorlogsmisdaden.
Het duurde een paar dagen, voordat het nieuws was doorgesijpeld en het werd niet erg groot gebracht, want nou ja, platgebombardeerd en uitgemoord worden door geallieerde vrienden is uiteraard minder erg als bekeurd worden voor te hard rijden.
Althans zo lijkt het.
Wellicht neemt men het allemaal niet zo serieus wat Amerikaanse "extremisten" roepen. Maar als je een beetje oplet, dan zie je dat de beweging van extremisten hand over hand toeneemt in aantallen van de conservatieve bevolking en de omvang der conservatieve bevolking is enorm.

Enige dagen later sprak Wouter Bos zijn sympathie uit voor presidentskandidaat Obama en dat werd hem zeer kwalijk genomen, want dat was geen kabinetsstandpunt. Mark Rutte reageerde met het uitspreken van zijn hoop dat John McCain zou winnen, omdat een Democratisch presidentschap de ondergang van de Amerikaanse economie kon betekenen. De kredietcrisis was er echter al voordat Obama gekozen werd en de crisis kwam als gevolg van de politiek waarvan Mark Rutte zo'n warm voorstander is en nog steeds blijft. Volgens Rutte los je ieder economisch probleem op als je de ultra-rijken belastingvoordelen biedt en aan de onderkant van verzorgingsstaat gelden onttrekt om hun aandelenportefeuille veilig te stellen, een typisch McCain standpunt.
Nu is het wel zo dat je er onder de Obama-administratie financieel op achteruit kunt gaan, maar dat moet je de zeldzame pech hebben om jaarlijks meer dan een kwart miljoen dollar te verdienen. Dat is ongeveer 5% van de bevolking die reeds 75% van alle Amerikaanse welvaart en kapitaalgoederen bezit.

Toen echter belastinggeld werd gebruikt om de banken en de auto-industrie te redden werd het vele conservatieven te dol. De Tea Party Movement werd opgericht door Republikeinse geldschieters om de steun van conservatieve kiezers toch te kanaliseren op rechts en inmiddels is er een hechte broederband gegroeid tussen Gods Own Predators van de Republikeinse Partij en de Tea Party groepen waaronder uiteraard de Klu Klux Klan, de Amerikaanse Nazie Partij en veel vergelijkbare en deels flink bewapende groepen.

De video hierboven geeft een doorsnee van hun kreten.
Intussen treedt in Arkansas een zekere Billy Roper op, een kandidaat van de Tea Party voor het gouverneurschap van de staat, met de belofte dat hij niet zal toestaan dat zich nog mensen van gekleurde rassen in de VS ophouden.
Ondertussen spreken Republikeinen er schande van dat de Tea Party Movement door de Democraten ervan wordt beschuldigd racistische elementen te bevatten.
Het is dus niet zo vreemd dat Wilders voordat hij zijn eerste volledige verkiezingsprogramma opstelde stage gelopen heeft bij zijn Amerikaanse geestverwanten. Echter zowel de Tea Party als de PVV aanhangers zijn en blijven een minderheid. Zoals in ieder ander volk is slechts 15% geestelijk minvermogend en laat slechts een andere 15% zich meeslepen op de golven van haat, angst en vooroordeel.
Als ze niet op de PVV kunnen stemmen, doen ze wel iets anders verkeerd, met mogelijk nog meer schade voor de samenleving.

Geen opmerkingen: