21 jan. 2010

De Republikeinse Strategie


In de Amerikaanse conservatieve politiek van de Republikeinen begint zich een duidelijke strategie af te tekenen, namelijk veroorzaak zoveel mogelijk problemen en geef de Democraten daarvan de schuld zodra zij een meerderheid hebben en geef ze niet de kans deze problemen op te lossen door met een minderheid aan stemmen alle zinvolle wetgeving te blokkeren. Dat werkt!
Het werkt omdat de grote meerderheid der burgers verwend is met brood, spelen en consumentisme en van de politiek in feite de ballen verstand niet heeft. Ze zijn allang vergeten dat President Obama een enorm grote finaciële en economische crisis van Bush43 geërfd heeft. Dat Amerikanen gemiddeld acht keer zoveel betalen als wij voor hun ziekenfonds en dat dit niet nodig is, terwijl ze bovendien niet zeker zijn dat het ziekenfonds ook uitkeert als dat nodig is, ontgaat hen geheel. Corrigerend ingrijpen door de overheid wordt als communistische intentie van een fascistische dictator gezien, terwijl die "dictatoriale" President bovendien ervan verdacht wordt in het geheim één van de kopstukken van Al Qaeda te zijn. De huidige President krijgt dus de schuld, want historisch besef van de publieke opinie strekt zich niet verder uit dan de dag van gisteren, hooguit eergisteren, terwijl enige realiteitszin geheel ontbreekt. Educatie zou hier uitkomst kunnen bieden en daarom zijn Republikeinen ook felle tegenstanders van beter onderwijs.
De tekenen van toenemende barbarij liegen er niet om.
Hysterische vuilspuiterij en primitief complotdenken in de richting van de Democraten is aan de orde van de dag. In de meest progressieve staat Massachusetts wint de aartsconservatieve Republikein Scott Brown de Senaatszetel van de onlangs overleden Ted Kennedy, die gedurende vier decennia deze zetel voor de Democraten behield. Ja, het werkt. Het werkt zelfs nog beter dan toen Bush en Kerry tegenover elkaar stonden in 2004.
Republikeinen zijn niet langer alleen tegen vooruitgang maar nu ook sterk voorstanders van achteruitgang en de burgers laten het gebeuren.
Tja, als je geen fundamentalistisch Christelijke blanke president hebt gaat alles verkeerd hè?
Dat zal Gods straf wel wezen voor homoseks en abortus in The Land Of The Free.

Geen opmerkingen: