29 okt. 2007

Is Osama bin Laden gebruikt als Massa Vernietigings Wapen?

De verrassende ommekeer van de Amerikaanse overheid om Osama bin Laden niet langer als verdachte in het 9/11-drama te beschouwen, terwijl er eerst een oorlog voor gevoerd is, om hem als hoofdverdachte te kunnen vangen, leert ons, dat we in kranten en op tv tussen de regels door moeten lezen wat er werkelijk aan de hand is. Dan moet je heel veel verzamelen en vergelijken. Bin Laden wordt niet verdacht van aanslagen die niet vóór juli 2001 zijn gepleegd en ook op die datum was hij al de man met de hoogste prijs op zijn hoofd. Dat had hij te wijten aan de bomaanslagen op Amerikaanse ambassades in Afrika, met 200 doden en duizenden gewonden. Echter, Osama bin Laden trok die zomer rustig naar Dubai, om zich van 4-14 juli voor dialyse te laten behandelen in het Amerikaanse ziekenhuis aldaar door een Amerikaanse arts. Dat was geen geheim. Hij ontving er gewoon bezoek van mensen, die het interessant genoeg vonden om hem te bezoeken, zoals de plaatselijke chef van de CIA en een hoge piet van de ISI, de Pakistaanse inlichtingendienst. Men had dus het één en ander te bespreken.
het Amerikaanse hospitaal in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. De behandelende specialist was dr. Terry Callaway. Hij had Bin Laden ook al in 1996 en 1998 te Dubai behandeld.

During his stay, bin Laden is visited by several members of his family and Saudi personalities,” including Prince Turki al-Faisal, then head of Saudi intelligence. On July 12, bin Laden reportedly meets with CIA agent Larry Mitchell in the hospital. Mitchell apparently lives in Dubai as an Arab specialist under the cover of being a consular agent. The CIA, the Dubai hospital, and even bin Laden deny the story. The two news organizations that broke the story, Le Figaro and Radio France international, stand by their reporting. The explosive story is widely reported in Europe, but there are only two, small wire service stories on it in the US.
In 2003, reporter Richard Labeviere will provide additional details of what he claims happened in a book entitled “The Corridors of Terror.” He claims he learned about the meeting from a contact in the Dubai hospital. He claims the event was confirmed in detail by a Gulf prince who presented himself as an adviser to the Emir of Bahrain. This prince claimed the meeting was arranged by Prince Turki al-Faisal.
http://www.cooperativeresearch.org/context.jsp?item=a070401dubai#a070401dubai

Dan denk je, ai, wat gebeurt er met zo'n loslippige prins die uit de school klapt? Nou, dat is heel simpel. Binnen een maand stierf hij van dorst in de woestijn. Sneu hè?
De Britse premier Tony Blair geeft later toe dat zonder het 9/11-drama geen oorlog in Afghanistan mogelijk geweest was als poging om Osama bin Laden gevangen te nemen, maar hij verzuimt te vermelden dat er talloze mogelijkheden vóór 11 september 2001 waren om Bin Laden in handen te krijgen. Het Taliban-regiem werd onder grote druk gezet door sancties, die meteen zouden worden opgeheven als ze Bin Laden zouden uitleveren, maar de Taliban zaten in een spagaat. Enerzijds zouden ze binnenlandse problemen krijgen met het uitleveren van Bin Laden zonder een goede redden en anderzijds had het volk zwaar te lijden van de gevolgen indien ze Bin Laden met Al-Qaida toestonden in Afghanistan te blijven. Mullah Wakil Ahmed Muttawakil had een ontmoeting met Amerikaanse diplomaten in Islamabad. Ahmed suggereerde dat de Saoedi's de sleutel hadden voor een oplossing. Afghaanse en Saoedische schriftgeleerden zouden in een gezamelijke bijeenkomst een vonnis moeten uitspreken dat Bin Laden illegaal had gehandeld door een persconferentie te houden terwijl hij een communicatieverbod opgelegd gekregen had. Dan zou hij kunnen worden uitgewezen zonder veel interne moeilijkheden. Het antwoord was dat de Amerikanen blij zouden zijn met een uitwijzing vbnnaar Saoedi-Arabië, maar de Saoedi's weigerden eraan mee te werken. Tegelijk wat prins Turki Ala-Faisal in overleg met Taliban-leiders om steun te geven aan voortzetting van het assiel voor Bin Laden. Het zat de Taliban wel hoog.
Eerder al, in augustus 1998, hadden ze Amerikaanse claims behandeld om Bin Laden uitgeleverd te krijgen voor bomaanslagen, maar de claims waren onvoldoende onderbouwd en de Taliban-rechters vroegen om aanvullende bewijs. Toen de Amerikanen daarop helemaal niets van zich lieten horen stelden ze een deadline in:
“If anyone has any evidence of bin Laden’s involvement in cases of terrorism, aubversion, sabotage, or any other acts, they should get it to the court before November 20. If by then there is nothing, we will close the case and in our eyes he will be acquitted.” In a November 10 cable the US embassy in Pakistan, which also handles Afghan affairs, comments: “The Taliban appear to many observers not to be totally unreasonable in their demand that the US provide them evidence on bin Laden."

De USA stuurde toen een video met een interview dat Bin Laden in 1997 aan CNN gegeven had en nog wat vergelijkbaar documentatiemateriaal, wat ook in Nederland onvoldoende zou zijn geweest. Er was niets anders te berichten dan dit:
The inquiry is headed by the country’s chief justice, Noor Mohamed Saqib. After the evidence is found not to be enough and bin Laden is set free, Saqib comments: “It is their shame that they have been silent. America is wrong about bin Laden… Anything that happens now anywhere in the world they blame Osama, but the reality is in the proof and they have not given us any. It’s over and America has not presented any evidence. Without any evidence, bin Laden is a man without sin… he is a free man.”

De USA wilden hem domweg niet hebben, is mijn conclusie. Osama bin Laden was precies wat ze nodig hadden om op een gegeven moment Afghanistan binnen te vallen. In minstens een tiental gevallen konden de Amerikanen Osama bin Laden gemakkelijk in handen krijgen en steeds kwam er aan de Amerikaanse kant wat tussen of er werd niet gereageerd op de mogelijkheid. Met namen de ziekenhuisopname in Dubai toont dit aan.
Dit doet me sterk denken aan de oorlog in Irak die ook gemotiveerd moest worden met leugens. Toen ging het over massa vernietigings wapens, waarover Sadam Hoesein zou beschikken, ofschoon dat land zich onderworpen had aan uitputtende inspecties. Collin Powel liet satelietfoto's zien waar ze met fotoshop tanks en legerkampen langs de Saoedische grens hadden ingeplugd. Later lieten de Russen originele foto's zien, van dezelfde plek, op dezelfde datum, geen legers en geen materieel. Collin Powel moest dus het onware verhaal steeds geloofwaardig maken en hij reist dan ook de hele wereld rond om te verklaren dat de VS voldoende bewijs hebben voor de betrokkenheid van hoofdverdachte Osama bin Laden voor de aanslagen op 11 september 2001. Maar als de wereld op de hoogte was geweest van Amerika's onwil om Osama bin Laden op te pakken of uitgeleverd te krijgen, was de reactie uit alle windstereken natuurlijk geheel anders geweest.

Geen opmerkingen: