13 jan. 2010

Wat bezielt Balkenende?

Wat bezielt Balkenende?
Zijn kritische reactie op de door hem zelf ingestelde Commissie-Davids, roept de vraag op: wat bezielt premier Balkenende?

Woedend
Gisteren distantieerde Balkenende zich van de belangrijkste conclusies uit het onderzoeksrapport van de Commissie-Davids. Coalitiegenoot PvdA reageerde woedend op de reactie van Balkenende. Na een spoedvergadering liet fractievoorzitter Mariƫtte Hamer weten dat de premier niet namens de PvdA-bewindslieden heeft gesproken.

Nieuwe reactie
De sociaal-democraten eisen dat Balkenende met een nieuwe reactie komt. Hamer gaf vandaag aan te verwachten dat de premier het ontstane beeld rechtzet en "dan zegt wat dit kabinet vindt".

Topoverleg
Woensdagochtend kwamen Balkenende en de beide vicepremiers Bos (PvdA) en Rouvoet (ChristenUnie) in Den Haag al voor topoverleg bijeen. Volgens de NOS zou het gesprek moeizaam verlopen.

Uitgeregeerd
In Netwerk spreken CDA-prominenten Anton Zijderveld en Willem Aantjes over een klunzelige reactie van een man die de regie kwijt is of de vlucht naar voren van een uitgeregeerde minister-president die aanstuurt op een breuk?

Geen opmerkingen: